Centraal examen mbo

Ook flexibel en in de buurt examens inplannen?
Neem direct contact op!

Binnen het mbo heb je te maken met centrale examinering. Voor het toetsen van het centraal examen mbo, zoals rekenen 2F en 3F, gelden verschillende richtlijnen. Deze richtlijnen zijn niet altijd even duidelijk. Daarom besteden steeds meer onderwijsinstellingen en bedrijfsopleiders de organisatie en afname van het centraal examen aan ons uit. Wij regelen namelijk het gehele examenproces en borgen de kwaliteit van examenafname!

Ook flexibel en in de buurt examens inplannen?
Neem direct contact op!

Altijd een examenlocatie in de buurt

Veilige en betrouwbare examenafname

Tijdbesparend

Het centraal examen mbo organiseren? Kies voor een betrouwbare partner

Eureka Examens is een onafhankelijk examenbureau. Wij beschikken over een landelijk dekkend netwerk vaste examenlocaties. Daardoor kunnen de centrale examens mbo door heel Nederland worden gemaakt. Zo beschik je dus altijd over voldoende examenplekken! Tenslotte wordt het (mondeling) examen afgenomen door een ervaren examentoezichthouder of taalassessor van Eureka!

Flexibel examineren

Studenten plan je makkelijk in via onze examensoftware. Maar je kunt de student ook zichzelf laten inplannen. Studenten bepalen namelijk zelf op welke Eureka examenlocatie, dag en tijdstip zij de centrale examens mbo maken.

Meest gestelde vragen over centrale mbo-examens

Wat zijn Centrale examens mbo?

Studenten in het middelbaar beroepsonderwijs (mbo) maken de landelijke examens voor Nederlands, Engels en rekenen. Met dit examen kan de student laten zien te beheersen over wat voor het behalen van het diploma nodig is. Het examen wordt digitaal gemaakt kan op niveau 2F en 3F worden afgerond.

Wat zijn instellingsexamens?

Het instellingsexamen wordt door je school opgesteld. De regels voor het instellingsexamen zijn te vinden in het Onderwijs en Examenreglement (OER) van de opleiding.

De examens toetsen je kennis en vaardigheden voor lezen, schrijven, luisteren en spreken. Bij het centraal examen komen luisteren en het lezen van zakelijke teksten aan bod. Tijdens het instellingsexamen komt de rest aan bod.

Wat zijn de nieuwe rekeneisen?

Vanaf 1 augustus 2022 zijn de nieuwe rekeneisen in het mbo van toepassing. Ook telt het rekenexamen vanaf dan mee voor het behalen van het diploma. Vanuit de mbo sector was het een belangrijke wens dat er op elk niveau examens zijn en dat het examen aansluit bij de leefwereld van de student. Het nieuwe rekenexamen wordt niet meer als Centraal Examen maar als Instellingsexamen afgenomen. Dat betekend dat een school zijn eigen examen mag ontwikkelen. Het mbo heeft daarvoor de Coöperatie mbo opgericht.

Ook flexibel en in de buurt examens inplannen?

Wil je meer informatie over het inplannen van jouw examen? Of heb je andere vragen over onze dienstverlening? Neem dan gerust contact met ons op! Wij staan klaar om je verder te helpen.

Deze opdrachtgevers hebben hun examens al goed geregeld