Examenbureau

Eureka Examens is een gespecialiseerd examenbureau, dat het gehele afnametraject verzorgt. Eureka Examens verzorgt onder andere de examinering van examens voor mbo onderwijsinstellingen. Wil je bijvoorbeeld centrale examens laten afnemen door Eureka Examens? Ontdek dan de mogelijkheden bij Eureka Examens.

  • Altijd een examenlocatie in de buurt
  • Veilige en betrouwbare examenafname
  • Tijd besparend

Ook flexibel en in de buurt examens inplannen?

Neem direct contact op!

Mbo-examens organiseren? Een gespecialiseerd examenbureau helpt!

Op het mbo moeten verplicht examens worden afgenomen. Denk hierbij aan Nederlands en rekenen, maar voor mbo-niveau 4 is ook Engels een verplicht examen. Bij ons professionele examenbureau word je volledig ontzorgd tijdens het organiseren en afnemen van deze examens. Denk hierbij aan het beschikbaar stellen van facilitaire voorzieningen, zoals professionele examenlocaties en bekwame surveillanten. De examens kunnen worden afgenomen op één van onze examenlocaties, die zich op verschillende plekken in Nederland bevinden.

Neem contact op voor meer informatie

Een mbo-examen laten afnemen? Of wil je een examen maken om jouw vakbekwaamheid aan te tonen?

Neem dan contact op met Eureka Examens door te bellen naar 026 – 389 56 60. Wij vertellen je graag meer over de verschillende mogelijkheden.

Meest gestelde vragen over examenbureau’s

Binnen de examenorganisatie is het examenbureau verantwoordelijk voor de uitvoering van de examens. Hieronder verstaan we de planning, afname en beoordeling van examens. Het is belangrijk dat dit plaatsvindt binnen de geldende wet- en regelgeving. Denk hierbij aan de eisen die de Onderwijsinspectie stelt aan examinering, het eigen examenreglement of regels met betrekking tot de verwerking van persoonsgegevens (AVG).

Het kan voorkomen dat het examenbureau (tijdelijk) gebruik maakt van een extern examenbureau. Bijvoorbeeld omdat er binnen de eigen examenorganisatie te weinig capaciteit is voor het afnemen van alle examens. Ook komt het voor dat kandidaten, op een examenlocatie van een extern examenbureau, het examen veel dichter in de buurt van hun woonplaats kunnen maken. In andere situaties is een duidelijke scheiding tussen opleiden en examineren gewenst. Dan biedt een extern examenbureau uitkomst.

Voor ieder examenmoment moet er veel geregeld worden. Naast een geschikte examenlocatie + de juiste examen ICT moeten er surveillanten/toezichthouders zijn die het examen in goede banen leiden. Als examenbureau wil je dit moment optimaal benutten. Maar hoe zorg je hier voor? En hoe kun je ervoor zorgen dat het aantal annuleringen en “no shows” tot een minimum wordt beperkt? Maak hiervoor gebruik van de deskundigheid van een extern examenbureau.

Vragen over onze dienstverlening?

Vraag via onderstaande button meer informatie aan of neem direct telefonisch contact op.

Deze opdrachtgevers gingen je voor