Klantenervaring

NCVB Bedrijfsopleidingen

NCVB Bedrijfsopleidingen verzorgt landelijk erkende beroepsopleidingen. Samen met andere organisaties uit diverse sectoren ontwikkelen zij maatwerkopleidingen op mbo niveau. Nadat de centrale examens mbo veranderde van instellingsexamens naar digitale examens koos NCVB Bedrijfsopleidingen ervoor om gebruik te maken van de landelijke dekking examenlocaties van Eureka. Toin Brouwers, Toetsleider Centrale Examinering NCVB Bedrijfsopleidingen, deelt zijn ervaringen over deze samenwerking.

Landelijke dekking examenlocaties

Voor de samenwerking tussen NCVB Bedrijfsopleidingen en Eureka, werden de centrale examens mbo Nederlands, Engels en rekenen nog als instellingsexamens afgenomen. NCVB Bedrijfsopleidingen beschikt over een landelijke dekking aan leslocaties, waar tot die tijd ook deze instellingsexamens werden afgenomen. Zodra de instellingsexamens veranderde naar digitale centrale examens, is NCVB Bedrijfsopleidingen op zoek gegaan naar een afnamepartner met een landelijke dekking aan examenlocaties. “Wij verzorgen opleidingen door heel Nederland en hebben dus een landelijke dekking aan leslocaties, hierdoor vinden wij het belangrijk dat onze kandidaten ook voor het maken van het examen bij een examenlocatie in de buurt terecht kunnen. Eureka beschikt over deze landelijke dekking en voldeed als beste aan de gestelde eisen uit de Europese aanbesteding. Om die reden zijn we, wat inmiddels zeer succesvol is gebleken, met hen in zee gegaan”.

Vraag naar examenlocaties stijgt

De afgelopen jaren is NCVB Bedrijfsopleidingen enorm gegroeid en is de behoefte naar meer examenlocaties door heel Nederland gestegen. Mede om die reden is Eureka druk bezig met de realisatie van extra examenlocaties in de omgeving van Amersfoort, Amsterdam en Den Haag. Dat ‘aanpassingsvermogen’ is volgens Toin Brouwers is een van de sterke punten van Eureka. “Eureka gaat heel ver in haar dienstverlening. Wij proberen altijd op tijd onze behoefte door te geven en daar speelt Eureka in hoge mate op in door bijvoorbeeld ruim van te voren examenlocaties voor ons te reserveren. Ook staan ze open voor tussentijdse wijzigingen, zoals omboekingen of annuleringen doordat bijvoorbeeld kandidaten stoppen met hun opleiding”.

Examensfeer

Wanneer Toin Brouwers vertelt waar een examenlocatie écht aan moet voldoen, omschrijft hij dat de ‘examensfeer’ belangrijk is. “Examenkandidaten zijn altijd gespannen, het blijft tenslotte een examen en onze kandidaten moeten naar een andere locatie dan waar zij les kregen. Rust is daarom een belangrijk onderdeel van de examensfeer. Een examensfeer creëer je door goede faciliteiten, een prettige ontvangstruimte en toezichthouders die een kandidaat op zijn of haar gemak weten te stellen. Eureka is een deskundige en servicegerichte afnamepartner die deze examensfeer goed weet te creëren”.

NVCB klantervaring
Toin Brouwers
Toetsleider Centrale Examinering | NCVB Bedrijfsopleidingen
Eureka is een deskundige en servicegerichte afnamepartner die de examensfeer goed weet te creëren

Betrouwbaar en transparant

In de afgelopen jaren heeft Eureka zich ontwikkeld tot een professioneel en betrouwbaar examenbureau in het landelijk afnemen van diverse examens. Door deze ervaring zijn wij in staat om op een verantwoorde, klantvriendelijke en creatieve manier onze dienstverenlening aan te bieden. Daar zijn wij trots op!

Deze opdrachtgevers hebben hun examens al goed geregeld